• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • Nottingham Outing : Picnic-Lake Park, Shah Alam (Part1)

    Monday, October 31, 2011
    Hype Readers, Assalam pembuka bicara!

    IT'S MONDAY morning of study leave, plan nak membelek buku BIO and me-Revise chapt cell2, CVD, Cystic Fibro n bla2....Semangat giler dh pack Barang nak pegi INTEC library, Al-maklum, Result sebelom2 ni very the Hambar, so ter-Motivate untuk berubah. Alhamdulillah. Then, tengah dok khusyuk ber-FB ( I thought dh betul2 insaf), my Beloved Class Rep, Mr G post kat wall kelas, Guys, ada Picnic esok kat tasik! Jemput datang, bawak JAJAN sekali!
    Excited giler, terperap kat Cendana dah jadi macam jeruk! I mean jeruk yang dah tak macam jeruk! So Excited until luper niat Asal, STUDY BIO!.
    Pesanan Oleh akak G sebelah pulak, bawak JAJAN, akak SYA subi pulak, bawak bekas. OK set! Malam tu jugak dok fikir nak bawak ape esok, so set, Decide nak bawak BREAD : It's Classic recipe guys!...datang bawak bread kosong, Ala2 british gitu!..

    Ok enough dengan Introduction yang agak bertokok tambah. Then , jam dah set 6.15am, awal kot~ Set nak solat subuh. Then pagi tu, member bilik kejut, "Bangun, Pi Qadak solat subuh" , tengok jam, GOSH! It's 7.05am,matahari dah bersinar dengan terangnya. So then, prepare lawa2 nak pegi tasik. Perginya bersama Zharif, Guna bas T602.
    Jeng-Jeng- Sampai2 jer, Terpacak segerombolan wanita bertudung sedang bermain buaian, bak si puteri bunian yang sedang beradu (Hiperbola).


    *Sang puteri Binari sedang Elegant berpozing*



    * Putera datang dari kayangan-GOSH*




    *Smile Cover-Actually Yang ni permaisuri sedang tersangkut-HAHA*

    Time ni pulak, dekat tebing yang tak jauh dari puteri2 ni sedang berhibur, ader pulak se-Couple sedang asyik berCHENTHA which quite annoying , so, dengan berat hatinya, we change our port dari playground yang indah-belaka ni ke Port yang lebih Romantic- GAZEBO ala2 90th century gitu. Tempat ni very strategic, menghadap ke tasik yang indah warnanya, Kehijauan umpama nan lumut yang bertahun tidak bertebang, cukup dengan bau yang agak nyaman!. . but, still nice,! Tanpa berlengah, AJK2 materials pun start menghampar tikar yang agak besar dan muat untuk 6-7 orang. Tapi kami seramai 13 orang,? konklusinya, tikar tak cukup lebar, Surat Khabar lh jdi mangsa. Jadi pemandangan untuk close up view agak kureng sedikit, AL-maklum, surat khabar terselit kiri kanan. So, angan2 nak buat ala2 Picnic time Autumn agak kurang menjadi kenyataan.




    *Menghadap Tasik nan Kehijauan-Zharif*




    * Di bawah pondok nan berketepian*




    *Bersopan*

    After semua dah ready oleh AJK materialistic yang berkomitment tinggi dalam menjayakan usaha2 kerajaan (ouw)., It's makan Time- Best Part. Ape lagi, semua yang hadir bangga mempersembahkan hasil2 masakan yang dorang dah prepare. Sya Subi and the geng dengan Mee goreng ala2 Mamak, Zharif in da House dengan Sandwich yang banyak dipuji oleh akak SHU, Keropok-gula-kacang-Rumpai kering-n Bla2 oleh insan2 yang bermurah hati (dh x ingat), dan terkenang pulak diri yang hanya membawa BREAD CLASSIC RECIPE UNCLE SOLUMN yang akhirnya : U know what : Menjadi makanan sang Labi-Labi di tasik nan kehijauan.
    But the thing is, Makanan Semua Sedap belaka Bcoz pagi2 buta CHOW dari rumah without menjamah segelas air pun.
    Dan tidak Dilupakan, Her specialities in making the Home Made caramel. Miss AminHa: Thanks sebab sudi Bake untuk kiter orang, katanya Stay Up malam untuk buat caramel,Thx for ur hard Work! Chayo!




    * Hand made Mayo-sardine sandwhiches by Zharif*




    * Big Fan of zharif creation, she's in pink*




    *Sya Subi dengan Mee Goreng ala2 mamak*


    * Bella & Akma yang tengah khusyuk bersabar-Lapar kot*


    * The Caramel creation*




    * Proudly present: The caramel Maker*

    Tangan pun dah lenguh mengetip2 keyboard, That's for part 1. Nantikan Hot Story for Part 2!
    Da~

    1 comments:

    1. zharifnizam said...:

      Whatever laaa ~ but cam interesting dengan gamvar-gamvar yang hitz.. :D

    Post a Comment

    featured-content