• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • TravelLog-KotaKinabalu Part 2.0

    Sunday, June 19, 2011

    So,Sekarang kiter ke part2.0 pulak. Kali ni post tak banyak bercoleteh,banyak bagi santapan mata jer.



    The City Waterfront


    The city waterfront 2.0


    Dikala senja itu-City waterfront 3.0


    The Pasar Filipine 1.0


    Pasar Filipino-2.0


    Dari tebingan Pasar filipine


    Pasar malam Buah


    Buah-buahan yang segar


    Dari tebingan pasar Filipino-2.0


    Dari tebingan -3.0


    Dari tebingan Pasar Filipine-4.0


    The Le Meridien Kota Kinabalu


    Sinsuran Street-night Avenue


    Sunday Market


    Sunday Park

    Fuh...Finally selepas berhempas pulas meng-upload kan gambar,ahernya berjaya jugak. So sekarang part nak beri explanation tentang tempat-tempat yang telah dikunjungi.

    Center Point Sabah- Tempat shopping Complex termashyur selepas 1Borneo. Barangan kat sini memang TERBAEK w0k!

    Kota-Kinabalu Court Park- Tempat ni usually khas untuk tempat menunggu Bas ekspress. Tapi pabila malam menjelang,pasar malam dekat-dekat area ni jugak. Just Travel kali ni tak terliur nak ke sana.

    City Waterfront- Sinilah tempat yang paling nyaman,relaks dan selesa dan mudah untuk dikunjungi. Kalau datang kat sini,gerenti tak kan rasa keseorangan sebab kat sini ramai pelancong. Tambahan lagi dengan adanya laut dan fenomena matahari terbenam yang mengasyikkan.

    Pasar Filippine- Tze tak tau nak eja filipino tu entah macam mana lagi,tapi tempat ni dikenali sebagai pasar filipin sebab ramai orang filipin. Tapi barang-barang kat sini semua MADE IN SABAH,OK!...Sesuai untuk membeli souvenier.

    The Sunday Market: Tempat ni memang top spot untuk para pelancong jugak. Pasar ni hanya buka pada setiap pagi ahad sahaja. So,memang ramai orang berkunjung kat sini.Tze pulak hanya suka tengok Kucing parsi,Hamster yang jual kat sini,yang lain...tak minat..

    Huh..so,at last,hasil dari travel sehari-setengah ni membuah hasil yang lumayan. Ni lah antara barang2 yang telah berjaya dikumpul.


    dari Novel ke baju ke Jam ke KOREAN DVD tu


    My favorite jangan dilupa-Korean Drama+Novel


    Korean style shoes (fake)+Original Bujet Valentino stong


    BUM on SALE!!


    Last but not least,My only electronic device bought at KK

    So,demikianlah tadi preparation+travel kat KK. Happy reading



    4 comments:

    1. sofeafaudzi.photography said...:

      haha. si usin ni mana2 sllu hntam si faridzwan. apa laaa... wei, kmu dua simpan la chatbox ow.

    Post a Comment

    featured-content